Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija

116025

Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija!!!

Sastojci:
500 grama mljevenog junećeg mesa
brašno
so
ulje za prženje
jogurt, pavlaka i saransak

Priprema:
Meso posolite, napravite male ćufte, uvaljajte u brašno i pržite na ulju.

Ohladite i prelijte mješavinom jogurta, pavlake i saransaka.

Završite s malo ulja u kojem su se pržile.

Iako su skoro nestali s trpeze, juvalaci ostaju vrijedan dio hercegovačke kuharske baštine. Jednostavni su za pripremu, a autentični u okusu – vrijedi ih vratiti na sto.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Forum o dječijim pravima u BiH: Djeca u središtu javnih politika

  • Univerzitetska biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić“ obilježila 45 godina rada

  • Savez samostalnih sindikata BiH: Minimalna plaća mora biti 70 posto prosječne

  • Još nema dogovora Vlade HNK i Sindikata zdravstvenih radnika

  • Potvrdila porodica: Identifikovano tijelo Fatime Džajić

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak

  • Kompot od suhih šljiva