Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija

116025
Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija!!!
Sastojci:
500 grama mljevenog junećeg mesa
brašno
so
ulje za prženje
jogurt, pavlaka i saransak
Priprema:
Meso posolite, napravite male ćufte, uvaljajte u brašno i pržite na ulju.
Ohladite i prelijte mješavinom jogurta, pavlake i saransaka.
Završite s malo ulja u kojem su se pržile.
Iako su skoro nestali s trpeze, juvalaci ostaju vrijedan dio hercegovačke kuharske baštine. Jednostavni su za pripremu, a autentični u okusu – vrijedi ih vratiti na sto.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

Forum o dječijim pravima u BiH: Djeca u središtu javnih politika

Univerzitetska biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić“ obilježila 45 godina rada

Savez samostalnih sindikata BiH: Minimalna plaća mora biti 70 posto prosječne

Još nema dogovora Vlade HNK i Sindikata zdravstvenih radnika

Potvrdila porodica: Identifikovano tijelo Fatime Džajić





