Punjena jaja

116623

Sastojci:

Jaja, 4 komada
Majoneza, 85 grama
Senf, 85 grama
Sudžuk, 100 grama
Kiseli krastavac, po želji
sir (edamer, gauda)
biber
dimnjena  mljevena paprika
majdonos

Priprema:

Skuhati tvrdo jaja, oguliti i presjeći na pola.

Izvaditi žumance, tako da ne oštetite bjelanjak. Sudžuk isjeći na male kockice.

U posudu staviti žumance, sudžuk, majonezu, senf i sjediniti.

Smjesom popuniti bjelanjke i oblikovati kašikom.

Po vrhu izrendari kiseli krastavac i sir, pobiberiti i posuti dimnjenog mljevenom paprikom. Ukrasiti nasjeckanim majdonosom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zamjenica šefa NATO-a: Poštovati presudu protiv bivšeg predsjednika RS Dodika

  • Počela nova sezona BH Telecom F Lige

  • U BiH sutra pretežno oblačno vrijeme, u većem dijelu zemlje kiša

  • Borsa obranila titulu državnog prvaka u džudu u kategoriji do 23 godine

  • Ljepotica koja čuva vezirski grad: Jedna od najljepših tvrđava Balkana

SB Banner 1

■ Povezano

  • Maslenjak – kralj pogača

  • Šape – tradicionalni prhki kolačići

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom