Pečene roga paprike

119337

Pečene roga paprike dobar su izbor kada želite jednostavan i brz ručak. Odlično se slažu uz druga jela kao prilog, a uvijek im možete dodati pavlaku ili neki drugi mliječni proizvod.

Sastojci:
5 kom crvenih paprika (roga)
2-3 česme saransaka
so,biber,ulje, sirće

Priprema:
Rernu zagrijati na 200 stepeni.

Paprike oprati, osušiti, začiniti i posložiti u namašćen pleh, te preliti sa malo ulja. Preko pleha staviti foliju. Kad budu pečene kora se lakše guli.

Staviti u rernu i peći oko 35-45 min. ili dok ne budu pečene.

Ostaviti ih u plehu sa prekrivenom folijom da se ohlade.

Odstraniti im kožicu, te ih narezati na tanje trake.

Saransak isitniti i dodati paprikama, koje možete dodatno začiniti sa još malo ulja i sirćeta.

Poslužiti paprike kao salatu uz obrok.

Ovako pečene paprike se mogu zamrznuti.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Istraživanje: Građanima BiH na prvom mjestu cijena, a na drugom sigurnost hrane

  • U Beču otkriven spomenik “Cvijet Srebrenice”: Simbol sjećanja, istine i opomene

  • Kajtaz za BHT: Dodik igra dvostruku igru

  • Umro Milomir Đuričić, osuđen za ratne zločine u Višegradu

  • Navijači Zrinjskog napadnuti u vozu u Njemačkoj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Krzatma – mesna rapsodija trpeze

  • Slagana zeljanica od gotovih kora i bogatog nadjeva

  • Banana vafli

  • Piletina s rižom je jelo u kojem će mnogi uživati