Pečene roga paprike

Pečene roga paprike dobar su izbor kada želite jednostavan i brz ručak. Odlično se slažu uz druga jela kao prilog, a uvijek im možete dodati pavlaku ili neki drugi mliječni proizvod.
Sastojci:
5 kom crvenih paprika (roga)
2-3 česme saransaka
so,biber,ulje, sirće
Priprema:
Rernu zagrijati na 200 stepeni.
Paprike oprati, osušiti, začiniti i posložiti u namašćen pleh, te preliti sa malo ulja. Preko pleha staviti foliju. Kad budu pečene kora se lakše guli.
Staviti u rernu i peći oko 35-45 min. ili dok ne budu pečene.
Ostaviti ih u plehu sa prekrivenom folijom da se ohlade.
Odstraniti im kožicu, te ih narezati na tanje trake.
Saransak isitniti i dodati paprikama, koje možete dodatno začiniti sa još malo ulja i sirćeta.
Poslužiti paprike kao salatu uz obrok.
Ovako pečene paprike se mogu zamrznuti.
(Mostarski.ba)

Istraživanje: Građanima BiH na prvom mjestu cijena, a na drugom sigurnost hrane

U Beču otkriven spomenik “Cvijet Srebrenice”: Simbol sjećanja, istine i opomene

Kajtaz za BHT: Dodik igra dvostruku igru

Umro Milomir Đuričić, osuđen za ratne zločine u Višegradu

Navijači Zrinjskog napadnuti u vozu u Njemačkoj





