Tulumbe

119710

Tulumbe su kolač koji se brzo i lako pravi i što je najvažnije ne treba vam za njih mnogo sastojaka. Nekada su ih domaćice često pravile za gotovo sve prilike.

Sastojci:

Mlijeko: 750ml

Ulje: 150 ml

Vanilijin šećer

Šećer: Mala šoljica i pol

Brašno: 525 gr

Prašak za pecivo

Jaja 6 kom.

Ulje za duboko prženje

Priprema:

750ml mlijeka

150ml ulja

Vanilijin šećer

Mala šoljica i pol šećera

Sastaviti i staviti sve da prokuha.

Dodati 525g brasna i 3/4 praska za pecivo.

Umijesiti kao puru.

Dodati 6 jaja i mutiti mikserom najmanje 20min.

Stavljati tulumbe u hladno ulje, pa postepeno zagrijavati.

Agda

2kg secera i 2l vode da kuha 10min, agdu po mogućnosti skuhati dan ranije.

Pržiti tulumbe na srednje jakoj temperaturi, kad počnu rumeniti smanjiti temperaturu. Stavljati vrele tulumbe u hladnu agdu da stoje dok se druga tura ne ispzi.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Sa tržišta BiH povučen fen za kosu

  • SDA: Odluka Sabora o odlaganju otpada u Trgovskoj gori novo je gaženje interesa BiH i njenih građana

  • Uprava CZ HNK: Odgovornost za evakuaciju na Visočici na Federalnom operativnom centru

  • “Čuvaš li mi dragu vilo ti kad se Šeher zamagli”: Izložba u čast Halidu Bešliću

  • Grad Mostar otvara javnu raspravu o izradi izmjena i dopuna regulacionog plana

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak

  • Kompot od suhih šljiva