Tulumbe

119710

Tulumbe su kolač koji se brzo i lako pravi i što je najvažnije ne treba vam za njih mnogo sastojaka. Nekada su ih domaćice često pravile za gotovo sve prilike.

Sastojci:

Mlijeko: 750ml

Ulje: 150 ml

Vanilijin šećer

Šećer: Mala šoljica i pol

Brašno: 525 gr

Prašak za pecivo

Jaja 6 kom.

Ulje za duboko prženje

Priprema:

750ml mlijeka

150ml ulja

Vanilijin šećer

Mala šoljica i pol šećera

Sastaviti i staviti sve da prokuha.

Dodati 525g brasna i 3/4 praska za pecivo.

Umijesiti kao puru.

Dodati 6 jaja i mutiti mikserom najmanje 20min.

Stavljati tulumbe u hladno ulje, pa postepeno zagrijavati.

Agda

2kg secera i 2l vode da kuha 10min, agdu po mogućnosti skuhati dan ranije.

Pržiti tulumbe na srednje jakoj temperaturi, kad počnu rumeniti smanjiti temperaturu. Stavljati vrele tulumbe u hladnu agdu da stoje dok se druga tura ne ispzi.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U italijanskoj Valsamoggiji otvoren park ‘Žrtve genocida u Srebrenici’

  • Adem Bureković: Čovjeka saz i pjesma opuštaju

  • Promocija knjige „Krvlju ispisana sloboda“: Svjedočanstvo borbe, bratstva i časti

  • Zimska oprema za vozila nije samo obaveza, već osnovna mjera sigurnosti

  • Karađoz-begova medresa nizom programa obilježava 30. godišnjicu od reaktiviranja svog rada

SB Banner 1

■ Povezano

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice

  • Krzatma – mesna rapsodija trpeze

  • Pečene roga paprike

  • Slagana zeljanica od gotovih kora i bogatog nadjeva