Kljukuša, jednostavno a ukusno

121352
Kljukuša je jelo s krompirom. Tradicionalno je jelo Bosne i Hercegovine. Karakteriše je relativno laka priprema.
Sastojci:
500 gr krompira
1 glavica crvenog luka
5 supenih kašika brašna
200 ml mlijeka
50 ml ulja
2 jaja
2 čajne kašike soli
1 čajna kašika bibera
Priprema:
Izrendati krompir i luk u veću zdjelu. Dodati mu jaje, ulje i začiniti.
Nasuti preko mlijeko i promiješati, i dodavati malo po malo brašno pomiješano prethodno sa praškom za pecivo.
Zamijesiti i smjesa bi trebala biti malo gušća nego za palačinke.
Izliti u pomašćen pleh.
Peći na 200 do 250 stepeni dok ne porumeni.
Služiti toplo sa kiselim mlijekom i salatom.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

Vlada Crne Gore pooštrila uslove za regulisanje boravka stranih državljana

Približava se treća noć, a sudbina nestale Konjičanke u Podveležju još uvijek nepoznata

Zakon o fiskalnim transakcijama ponovo odgođen

Turska očekuje da međunarodne snage osiguraju trajno primirje u Gazi

Nakon uspješno okončanog projekta, u posjeti Sportskom savezu predstavnica JICA-e





