Dolma od suhe paprike

Najljepša dolma je dolma u suhim paprikama.
Ko nije probao i ne zna šta je propustio!
Sastojci za 4 osobe:
25 komada suhih paprika
Pola kilogarama mljevenog junećeg mesa
Pola šolje (od 2 decilitra) riže
glavica luka
3 česme saransaka
mrkva
sol, biber, suhi mješani začin
četiri kašike paradajz pirea
majdonos
ulje,
voda
maslac
brašno
Priprema:
Suhe paprike staviti u posudu i preliti vrućom vodom te kuhati oko pet minuta. Isprati ih pod mlazom hladne vode i ocijediti.
Mljeveno meso sastaviti sa rižom te dodati sol, biber, suhi mješani začin, ulje, majdonos, luk, saransak, paradajz pire i mrkvu.
Smjesu izraditi i na kraju dodati malo tople vode.
Suhe paprike filovati pripremljenom smjesom i poredati u šerpu. Zaliti toplom vodom da paprike poplivaju, dodati maslac i pokriti manjim tanjirom te kuhati oko pola sata.
Pred kraj dodati kašiku brašna rastvorenog u pola čaše vode te dodatno kuhati pet do deset minuta.
Poslužiti uz krompir pire, rižu…
(Mostarski.ba)

Predstavljen novi filmski projekat Jasmile Žbanić

Agencija za nadzor osiguranja FBiH obilježila 20 godina rada

Samra Turajlić iz BiH dobila jedno od najznačajnijih evropskih priznanja u oblasti istraživanja raka

Općinske izborne komisije se pripremaju za predstojeće izbore u BiH

Obilne kiše poplavile hiljade šatora raseljenih civila u Gazi





