Teleće pečenje s krompirom

123786

Sastojci:

1,5 kg telećih rebara,

ulje,

1,5 kg krompira,

biber,

so,

150 g putera,

crni luk,

svježi majdonos

Priprema:

Začinite teletinu sa malo soli i biberom. Krompir očistite i isjeckaje na četvrtine, stavite u podmazani pleh.

U krompir stavite glavicu oguljenog luka. Zatim preko stavite teletinu.

Pecite pokriveno aluminijskom folijom 45 minuta.

Skinite foliju i prelijte sokom od pečenja i pecite još pola sata bez folije.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rahimić poziva građane da se uključe u Program rada Gradskog vijeća za 2026. godinu

  • Berberović iz Ankare za Mostarski.ba o povezivanju Mostara i Istanbula

  • Otkriće u Istanbulu: Pronađen mezar muftije Ali Fehmi-ef. Džabića

  • U FBiH četiri puta više bolovanja nego u EU

  • Balukčić u Livnu: Hrvati u RS su pred nestankom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Dolma od suhe paprike

  • Šampita, kraljica kolača

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom

  • Kukuruza – naziv sve govori