Juneći gulaš za današnji ručak

Foto: Ilustracija
Sastojci
800 g junećeg mesa (but ili plećka)
3 glavice luka
2 mrkve
1 glavica saransaka
1 kašika suhog biljnog začina
1 kašičica mljevene slatke paprike
malo soli
malo bibera
malo majdonosa
1 puna kašika brašna
Priprema
Ugrijati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane, dodati vodu da pokrije sve sastojke, zatim dodati mrkvu i malo posoliti, staviti suhi začin i biber. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promiješati.
Po potrebi dodati još malo vode. U zdjelicu staviti slatku papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promiješati. Zatim dodati rendani saransak i sjeckani majdonos. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promiješati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.
Prijatno!
(Mostarski.ba)

Otvorena međunarodna likovna izložba ‘Moj posebni prijatelj’

Kallas: EU odlučila da ‘na neodređeno vrijeme imobilizira’ rusku imovinu

U Centru za kulturu promovisana knjiga “Cvijet iz betona”

Policija u HNK-u provodi akciju ‘Mirni praznici’, pojačane mjere sigurnosti od 15. decembra

Horor u Hrvatskoj: Par u Delnicama držao muškarca kao roba





