Juneći gulaš za današnji ručak

124033

Foto: Ilustracija

Sastojci

800 g junećeg mesa (but ili plećka)

3 glavice luka

2 mrkve

1 glavica saransaka

1 kašika suhog biljnog začina

1 kašičica mljevene slatke paprike

malo soli

malo bibera

malo majdonosa

1 puna kašika brašna

Priprema

Ugrijati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane, dodati vodu da pokrije sve sastojke, zatim dodati mrkvu i malo posoliti, staviti suhi začin i biber. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promiješati.

Po potrebi dodati još malo vode. U zdjelicu staviti slatku papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promiješati. Zatim dodati rendani saransak i sjeckani majdonos. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promiješati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.

Prijatno!

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Otvorena međunarodna likovna izložba ‘Moj posebni prijatelj’

  • Kallas: EU odlučila da ‘na neodređeno vrijeme imobilizira’ rusku imovinu

  • U Centru za kulturu promovisana knjiga “Cvijet iz betona”

  • Policija u HNK-u provodi akciju ‘Mirni praznici’, pojačane mjere sigurnosti od 15. decembra

  • Horor u Hrvatskoj: Par u Delnicama držao muškarca kao roba

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Dolma od suhe paprike

  • Šampita, kraljica kolača