Špagete sa ćuftama

34934

Ilustracija

Sastojci:

300 g miješanog mljevenog mesa,

jaje,

50 g rendanog kačkavalja,

so,

kašika prezli,

kašičica soli.

Za sos:

300 ml soka od paradajza,

glavica crnog luka,

2 pune kašike brašna,

kašičica šećera,

so,

malo ulja.

Priprema:

Sjediniti sve sastojke za ćuftete i ostavite 30 minuta u frižideru.
Potom smjesu rukom oblikujte u loptice pa ih propržite na ulju. Pržene ćuftete izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Dodajte brašno i zajedno sve pržite.
Sipajte sok od paradajza i začinite. Kada počne da vrije, dodajte ćuftete i kratko prokuhajte stalno miješajući.
Skuhajte špagete i sjedinite ih sa sosom i ćuftetama. Po vrhu izrendajte sir.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Reforma pravosuđa ključni preduslov za povjerenje građana i napredak BiH na evropskom putu

  • Barbara Matić i Lara Cvjetko na Borsinom trening kampu u Mostaru

  • U izraelskim napadima širom Pojasa Gaze ubijeno više od stotinu Palestinaca

  • RGM produkcija: Šta umjesto starih USB-stikova?

  • Isplaćeno 50 miliona KM za štete od poplava

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice