Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

34936

Foto: Ilustracija

Sastojci
15 kašika brašna
so
1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone
3-4 kašike ulja
topla voda
Preljev:
1 litar jogurta
1 pavlaka
so
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
komadić maslaca-otopiti

Priprema
U posudu staviti brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.
Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i staviti u rernu da se peče. Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.
Još topal izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje). Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa prelivom od jogurta, pavlake, saransaka i malo soli.
U posebnoj posudi otopiti komadić maslaca i začiniti izljevak.

Posluživanje
Poslužiti toplo a može i hladno.

Napomena
Ovo je naravno jedan način pravljenja izljevaka.

(Mostarski.ba)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Tužilaštvo FBiH o akciji u aferi “Spengavanje”: Sumnja na izvršenje više koruptivnih djela

  • Pješak u Opinama teško povrijeđen, smješten na odjel intenzivne njege

  • Izložba “Ars Aevi Tour” u Mostaru

  • Povrijeđen tridesetosmogodišnjak u Opinama

  • U BiH do vikenda sunčano vrijeme

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab