Brokula tatar sa cveklom

34946

Foto: Ilustracija

Sastojci:
500 g brokula,
1 šipak,
200 g krem sira,
150-200 g obarene ili marinirane cvekle,
2 schalotte (sitni crni luk),
svježa nana
so, biber.

Priprema:

Brokulu očistiti, oprati, isjeći i u posoljenu prokuhanu vodu kuhati 4-5 minuta. Isprati hladnom vodom, ocijediti pa ostaviti da se malo ohladi.

Očistiti šipak, sitni crni luk sitno isjeckati. Svježu nanu, također, sitno isjeckati.

U posudi izmiješati krem sir sa solju i biberom, dodati sjeckan brokulu, isjeckan crni luk, dodati zrna šipka i svježu nanu. Sve lagano izmiješati.

Na tanjiru ili posudi staviti na dno po 2-3 tanko sječene kriške cvekle, preko ide tatar od brokule, pomoću obruča za desert praviti željene oblike, dobro pritisnuti i ostaviti kratko da odstoji u frižideru.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Droba

  • Delegacija MO i OS BiH posjetila Odbrambenu akademiju u Shrivenhamu

  • Bećirović: Dijelimo duboku bol, ali i odlučnost da zajednički pokažemo solidarnost, ljudskost i brigu

  • Previše kafe može naškoditi

  • Predstava “Alle Armi” u Narodnom pozorištu Mostar

SB Banner 1

■ Povezano

  • Droba

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva