Džem od đumbira, limuna i meda

34949

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1 srednji korijen đumbira,
3 limuna,
0,5 kg meda.

Priprema:

Đumbir ogulite i sitno izrendajte Sjedinite limun i đumbir i preliti medom. Smjesu dobro promiješate i sipajte u litarsku teglu.

Ovaj džem ne zahtjeva termičku obradu. Možete ga čuvati prilično dugo, zahvaljujući konzervirajućim svojstvima meda.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šapat kiše: Kako nas pljusak uspava brže od bilo koje melodije?

  • Konferencija ‘Naši mediji’ – Sloboda izražavanja u vanrednim okolnostima

  • SKB Mostar: Umjesto operacije na otvorenom srcu, uvedena nova metoda – TAVI

  • Prazne stolice kao simbol odnosa vlasti: Rijetki političari stigli na komemoraciju poginulima u Jablanici

  • Izetbegović održao sastanak s poslanikom CDU-a Tilmanom Kubanom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tarhana, domaći recept za ukusnu čorbu

  • Miris jeseni u vašem domu

  • Miris jeseni: Cimet rolnice

  • Pileća musaka – laganija verzija klasičnog jela