Špageti a la Amatricana

34954

Foto: Ilustracija

Sastojci: 1 feferon ili pola kašičice Italiamo mljevenog chillija u maslinovu ulju, 500 g Italiamo pasirane rajčice Rustice, 1 čehno bijelog luka, maslinovo ulje, 400 ili 500 g tjestenine, 80 g ribanog pecorina.

Priprema:

1. Na malo maslinova ulja dinstajte kratko preprženi bijeli luk pa mu ubrzo dodajte pasiranu rustikalnu rajčicu.
2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi da bude al dente, ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.
3. Tjesteninu dodajte u umak, po njoj naribajte pola pecorina ili parmezana, ako je potrebno, za još veću kremoznost dodajte malo vode od kuhanja.
4. Tjesteninu servirajte vruću s još malo naribanog pecorina na vrhu.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Droba

  • Delegacija MO i OS BiH posjetila Odbrambenu akademiju u Shrivenhamu

  • Bećirović: Dijelimo duboku bol, ali i odlučnost da zajednički pokažemo solidarnost, ljudskost i brigu

  • Previše kafe može naškoditi

  • Predstava “Alle Armi” u Narodnom pozorištu Mostar

SB Banner 1

■ Povezano

  • Droba

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva