Ukusno i brzo/Musaka

34958

Foto: Coolinarka

Sastojci:
700 g krompira,
300 g mljevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
4 čehna saransaka,
1 kašičica crvene paprike,
malo bibera,
so,
2 jaja,
1 pavlaka (200 gr.),
50 ml mlijeka,
ulje.

Priprema:
Crni luk isjeckati i propržiti na ulju, dodati so, crvenu papriku, saransak, biber i sve izmiješati. Krompir očistiti oprati i isjeći na listiće.
U tepsiju poredati pola krompira pa dodati mljeveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.

Umutiti pavlaku, jaja i mlijeko te nasuti preko krompira. Malo protresti te staviti u rernu koju ste zagrijali na 200 stepeni.
Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 minuta da lijepo zarumeni.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rahimić poziva građane da se uključe u Program rada Gradskog vijeća za 2026. godinu

  • Berberović iz Ankare za Mostarski.ba o povezivanju Mostara i Istanbula

  • Otkriće u Istanbulu: Pronađen mezar muftije Ali Fehmi-ef. Džabića

  • U FBiH četiri puta više bolovanja nego u EU

  • Balukčić u Livnu: Hrvati u RS su pred nestankom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Dolma od suhe paprike

  • Šampita, kraljica kolača

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom