Pureći filet

34962
Foto: Ilustracija
Sastojci:
400 g purećeg filea,
6 kašičica maslinovog ulja,
10 g mješavine začina: suhog mažurana, majčine dušice, ruzmarina i žalfije,
mljevena paprika,
so,
biber,
1 kašika limunovog soka.
Priprema:
Meso isjeći na šnicle, od začina napraviti marinadu i staviti meso u nju. Neka odstoji oko sat.
Peći šnicle na roštilj tavi oko 6 minuta sa svake strane uz premazivanje marinadom. Na kraju pečenja posoliti i pobiberiti i premazati ih mješavinom limunovog soka i ljute papričice.
(Agencije)
Podijeli:

U većem dijelu BiH vedro

„Komunalno“ Mostar provodi jesenju akciju prikupljanja krutog i kabastog otpada

Magla i brojni radovi otežavaju saobraćaj širom BiH: Obustava saobraćaja na cesti Stolac–Berkovići

Dan žalosti u Federaciji BiH i Brčko distriktu zbog tragedije u Tuzli

“Elektrodistribucija” Mostar: Danas nekoliko ulica bez struje





