Pureći filet

34962

Foto: Ilustracija

Sastojci:
400 g purećeg filea,
6 kašičica maslinovog ulja,
10 g mješavine začina: suhog mažurana, majčine dušice, ruzmarina i žalfije,
mljevena paprika,
so,
biber,
1 kašika limunovog soka.

Priprema:

Meso isjeći na šnicle, od začina napraviti marinadu i staviti meso u nju. Neka odstoji oko sat.

Peći šnicle na roštilj tavi oko 6 minuta sa svake strane uz premazivanje marinadom. Na kraju pečenja posoliti i pobiberiti i premazati ih mješavinom limunovog soka i ljute papričice.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U većem dijelu BiH vedro

  • „Komunalno“ Mostar provodi jesenju akciju prikupljanja krutog i kabastog otpada

  • Magla i brojni radovi otežavaju saobraćaj širom BiH: Obustava saobraćaja na cesti Stolac–Berkovići

  • Dan žalosti u Federaciji BiH i Brčko distriktu zbog tragedije u Tuzli

  • “Elektrodistribucija” Mostar: Danas nekoliko ulica bez struje

SB Banner 1

■ Povezano

  • Droba

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva