Čokoladna pita

34963

Foto: Ilustracija

Sastojci za tijesto:
250 g brašna,
60 g šećera,
malo soli,
100 g margarina ili maslaca,
1 jaje.

Krema:
150 g čokolade tamne,
100 g margarina ili maslaca,
4 kašike kakaa,
malo soli,
4 jaja,
150 g šećera,
3 kašike pavlake.

Priprema:

U posudi pomiješati brašno, šećer, so, maslac i jaje. Sve umiješati kašikom dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Razvući u kalup 26 cm do ivice i staviti na 180 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Prije stavljanja tijesta u rernu tijesto izbockati viljuškom.

Za kremu na pari otopiti margarin ili maslac, čokoladu i kakao. U drugu zdjelu mikserom izmiješati jaja i šećer te dodati pavlaku. U smjesu od jaja dodati otopljene sastojke i kratko izmiksati.

Izvaditi tijesto iz rerne te staviti nadjev i smanjiti temperaturu na 150 stepeni i ostaviti da se peče oko 40 minuta.

Pečeni kolač izvaditi i ohladiti na sobnoj temperaturi, pa nakon toga u frižideru.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bihamk: Oprez, veliki broj radova na cestama

  • Danas počinje isplata penzija za oktobar

  • Najmanje 11 osoba poginulo u požaru u Domu penzionera Tuzla

  • Počinje Međunarodna konferencija “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab