Janjeća rebra na marokanski način

34973
Foto: Ilustracija
Sastojci:
kilogram janjećih rebara,
5 kašika marmelade od narandže,
30 ml. vinskog sirćeta,
30 ml. soja sosa,
2 kašičice senfa.
Priprema:
Kuhajte janjeća rebra 15-20 minuta. Stavite ih u tavu.
Ispasirajte sve ostale sastojke zajedno i premažite janjetinu. Stavite u frižider na sat vremena ili više.
Zagrijte gril i pecite rebra 20 minuta, dok ne dobiju braon boju i budu hrskava.
S vremena na vrijeme ih mažite marinadom i okrećite.
(Agencije)
Podijeli:

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





