Slagana zeljanica od gotovih kora i bogatog nadjeva

34974

Foto: Ilustracija

Sastojci:

500 g gotovih jufki,

500 g spanaka,

500 g mladog kravljeg sira,

3 jaja,

500 ml vrhnja za kuhanje,

50 g putera.

Priprema:

Spanak dobro oprati i sitno isjeći. Umutiti jaja, dodati sir i isjeckani posoliti, posoliti i sve izmiješati.

Rastopiti puter, nasuti vrhnje i time mazati jufke. U nauljenu tepsiju redati po dvije jufke, namazati ih, posuti filom pa pokriti sa još dvije jufke. Ponavljati dok se fil ne potroši, a treba završiti s dvije kore na vrhu. Namazati kore i tepsiju prekriti folijom.

Peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i vratiti tepsiju još 5 minuta u rernu. Gotovu zeljanicu posuti ostatkom vrhnja za kuhanje.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U subotu Festival pjevača amatera “Prvi glas Bijelog Polja”

  • U BiH danas sunčano, poslijepodne naoblačenje

  • Održana likovna kolonija u Počitelju

  • U mostarskim porodilištima u protekla 24 sata rođeno 11 beba

  • Dan roza trake u Mostaru

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja