Pura, lagana i zdrava

34979

Ilustracija

Osnovni recept za kuhanje pure

5-6 šoljica vode (oko 1,5 l) 2-3 šoljice kukuruznog brašna
1 kašika soli

Veća količina kukuruznog brašna jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalu za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje, da ne nastanu grudvice, dodavati i ukuhavati kukuruzno brašno.

Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići pure ne bi poprskali i opekli.

Puru po želji začiniti. Poslužiti uz jogurt, mileram, sir….

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Sarajevo slavilo u borbenoj utakmici s Veležom – 2:0

  • Luka Ploče i Beograd povezani preko BiH

  • Hronologija vraćanja jednog vakufa: sultan Selimov mesdžid

  • Ajvar: Domaća tradicija u tegli

  • Ultra-prerađena hrana: Nevidljiva prijetnja?

SB Banner 1

■ Povezano

  • Ajvar: Domaća tradicija u tegli

  • Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija

  • Dolma od suhih paprika

  • Teleće pečenje s krompirom