Pura, lagana i zdrava

34979

Ilustracija

Osnovni recept za kuhanje pure

5-6 šoljica vode (oko 1,5 l) 2-3 šoljice kukuruznog brašna
1 kašika soli

Veća količina kukuruznog brašna jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalu za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje, da ne nastanu grudvice, dodavati i ukuhavati kukuruzno brašno.

Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići pure ne bi poprskali i opekli.

Puru po želji začiniti. Poslužiti uz jogurt, mileram, sir….

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • NATO dogovorio budžet od blizu tri milijarde eura

  • U Mostaru promovisan roman „Uloga Josipa Broza u životu djeda Sulejmena“

  • Na današnji dan preminuo Mevlana Dželaludin Rumi

  • Zdrav, ali ne bezazlen: Kada đumbir može štetiti?

  • Hrvatska prošli mjesec imala treći najviši rast cijena u EU

SB Banner 1

■ Povezano

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak