Teleća džigerica

34994

Sastojci:
1 kg džigerice,
2 dl ulja,
1 glavica crnog luka,
1 paprika,
1 kašika brašna,
so, biber u zrnu,
majdonos
lovorov list,
mljevena paprika,
vegeta.

Priprema:

Izdinstati luk i papriku na ulju, dodati isječenu džigericu, biber u zrnu, lovorov list, posoliti i ostaviti na laganoj vatri još 15 minuta.

Nakon što se jelo izdinsta dodati 1 kašiku brašna, 1 kašikicu mljevene paprike i 1 dl vode i kuhati oko 30 minuta.

Na kraju dodati majdonos i vegetu. Servirati vruću džigericu, dekorisati po želji.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • BiH dobila prve licencirane potražne pse po međunarodnim standardima

  • Sarajevo: Dodijeljene diplome za 3.547 diplomanata i magistranata

  • Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata iz Fonda ‘Bošnjaci’

  • Hladna fronta stiže u BiH

  • Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

SB Banner 1

■ Povezano

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka