Francuska salata

34995

Foto: Ilustracija

Sastojci:
300 g graška,
300 g mrkve,
200 g kiselih krastavaca,
600 g krompira,
4 jaja,
500 ml majoneze,
so, biber.

Priprema:

Krompir u kori staviti u hladnu slanu vodu da se kuha, a potom vruć krompir oguliti i ostaviti da se ohladi.

Grašak skuhati posebno u slanoj vodi. Procijediti ga, preliti hladnom vodom i staviti da se ohladi. Mrkvu, također, posebno kuhati, ocijediti, preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.

Jaja kuhati 10 minuta, zatim ih preliti hladnom vodom te oguliti ljusku. Ostavite ih da se ohlade.

Dok se kuhano povrće hladi, narezati kisele krastavce i prebaciti ih u veliku zdjelu.
Dodati ohlađeni grašak i lagano promiješati. Ohlađenu mrkvu uzdužno razrezati na četvrtine pa na komadiće te ubaciti u smjesu graška i kiselih krastavaca.

Ohlađeni krompir, također, narezati na kockice i dodati u smjesu. Sve posoliti i pobiberiti i dobro izmiješati. Na kraju sve povezati majonezom, izmiješati i dobro ohladiti prije posluživanja.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab