Sok za jačanje imuniteta

35009

Foto: Ilustracija

Iako se njegov pomalo zemljani okus neće svima svidjeti, sok od cvekle može se miješati s raznim voćem i tako “zamaskirati” kako bi bio ukusniji. Evo koje su njegove dobrobiti i zašto ga je dobro piti. Ova korjenasta biljka efikasna je za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.

U vrijeme sezone virusa i gripe najbolji način da ojačate imunitet je da svakodnevno pijete sok od cvekle, navode stručnjaci.

Sastojci:
1 kg cvekle,
1 kg mrkve,
1 kg zelenih jabuka,
1 kg limuna,
1 kg meda.

Priprema:
Sve dobro oprati, a limun staviti u mlaku slanu vodu da se izvuče gorčina iz kore. Jabukama treba ukloniti peteljku i sredinu. Ništa od voća i povrća se ne guli. Sve se nariba i stavi da odstoji 24 sata.

Potom se procijedi kroz gazu i doda med. Sok stavite u staklene flaše i držite u frižideru. Trebalo bi ga piti po 0,3 dl tri puta na dan.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab