Kus kus sa narandžom

35018

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1 šolja kus-kusa,
250 g pilećeg mesa,
1/3 šolje očišćenih, tostiranih i nasjeckanih pistacija,
1 narandža,
2 kašike svježe nasjeckane mente,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike crvenog vinskog sirćeta, so, biber.

Priprema:

Kus-kus spremite prema uputama na pakiranju. Dobro promiješajte.
U dugoj posudi pomiješajte komadiće na naglo pečene piletine, zatim pistacije, narandžu, mentu, ulje i sirće.
Posolite i pobiberite, te sve dobro pomiješajte s kus-kusom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab