Pileći temeljac

35023

Foto: Ilustracija

Sastojci za četiri litra temeljca:
2 kg sirovih usitnjenih pilećih bataka i krila s kostima,
pola glavice saransaka,
5 strukova narezanog celera,
2 narezane prase,
2 krupno narezana luka,
2 narezane mrkve,
3 lovorova lista,
2 grančice svježeg ruzmarina, 5
grančica svježeg majdonosa,
5 grančica svježe majčine dušice,
5 cijelih zrna bibera,
6 l hladne vode.

Priprema:

U veliku šerpu stavite piletinu, zdrobljeni saransak, povrće, začinsko bilje i biber. Ulijte hladnu vodu pa zakuhajte. Sklonite masnoću sa površine, smanjite vatru i ostavite da se kuha 3-4 sata. Povremeno skidajte masnoću.

Procijedite kroz sito, ostavite pola sata da se ohladi pa stavite u frižider. Kad se ohladi, ulijte temeljac u plastične posudice sa poklopcem i zamrznite.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab