Pileći temeljac

Foto: Ilustracija
Sastojci za četiri litra temeljca:
2 kg sirovih usitnjenih pilećih bataka i krila s kostima,
pola glavice saransaka,
5 strukova narezanog celera,
2 narezane prase,
2 krupno narezana luka,
2 narezane mrkve,
3 lovorova lista,
2 grančice svježeg ruzmarina, 5
grančica svježeg majdonosa,
5 grančica svježe majčine dušice,
5 cijelih zrna bibera,
6 l hladne vode.
Priprema:
U veliku šerpu stavite piletinu, zdrobljeni saransak, povrće, začinsko bilje i biber. Ulijte hladnu vodu pa zakuhajte. Sklonite masnoću sa površine, smanjite vatru i ostavite da se kuha 3-4 sata. Povremeno skidajte masnoću.
Procijedite kroz sito, ostavite pola sata da se ohladi pa stavite u frižider. Kad se ohladi, ulijte temeljac u plastične posudice sa poklopcem i zamrznite.
(Agencije)

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





