Zasladimo sa tufahijom

35026

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1.5 kg jabuke srednje veličine
1 kg šećera
250 gr oraha
1 bjelance
100 gr maslaca
1 kesica šlaga
500 ml vode
1 limuna

Priprema:
Ogulite jabuke, izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi (1000 g šećera sa 500 ml vode) uz dodatak limuna.

Umutite maslac, dodajte mljevene bademe ili orahe, malo mljevene kafe i umućen bjelanjak, te napravite ujednačenu masu.

Filom punite jabuke. Prelijte ih šećernim sirupom u kojem su se jabuke kuhale. Ohladite ih u frižideru i ukrasite šlagom na koji ćete staviti višnju, trešnju iz kompota ili nešto sl. Također možete ih služiti s kuglom sladoleda.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • NATO dogovorio budžet od blizu tri milijarde eura

  • U Mostaru promovisan roman „Uloga Josipa Broza u životu djeda Sulejmena“

  • Na današnji dan preminuo Mevlana Dželaludin Rumi

  • Zdrav, ali ne bezazlen: Kada đumbir može štetiti?

  • Hrvatska prošli mjesec imala treći najviši rast cijena u EU

SB Banner 1

■ Povezano

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak