Jabukovača

35039
Foto: Ilustracija
Sastojci
500 grama jufke
2 kg jabuka
-oraha po želji
100 grama putera
Agda
10 šoljica šećera
12 šoljica vode
Način pripreme
Jabuke oguliti i izrendati, pa u njih pomiješati orahe.
Dobro izmiješati .
Stavite 3 jufke i svaku premažite puterom. Zatim pospite jabukama i urolajte.
Peći na 180°C oko 40 minuta.
Skuhati agdu od navedenih sastojaka i zaliti jabukovaču.
(Bosanski kuhar)
Podijeli:

Medžlis Mostar: Kordić, umjesto pomirenja, produbljuje podjele

Stočani zahtijevaju zatvaranje divljih deponija Gorica i Badanj

Kolike su cijene stanova u Mostaru?

Mostarsko-duvanjska biskupija: Spomenik Praljku izgrađen bez našeg odobrenja

Narodno pozorište Mostar u novembru donosi raznovrstan repertoar i međunarodna gostovanja





