Jabukovača

35039

Foto: Ilustracija

Sastojci
500 grama jufke
2 kg jabuka
-oraha po želji
100 grama putera
Agda
10 šoljica šećera
12 šoljica vode

Način pripreme
Jabuke oguliti i izrendati, pa u njih pomiješati orahe.

Dobro izmiješati .

Stavite 3 jufke i svaku premažite puterom. Zatim pospite jabukama i urolajte.

Peći na 180°C oko 40 minuta.

Skuhati agdu od navedenih sastojaka i zaliti jabukovaču.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Medžlis Mostar: Kordić, umjesto pomirenja, produbljuje podjele

  • Stočani zahtijevaju zatvaranje divljih deponija Gorica i Badanj

  • Kolike su cijene stanova u Mostaru?

  • Mostarsko-duvanjska biskupija: Spomenik Praljku izgrađen bez našeg odobrenja

  • Narodno pozorište Mostar u novembru donosi raznovrstan repertoar i međunarodna gostovanja

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab