Punjene teleće šnicle

35041

Foto: Ilustracija

Sastojci:
4 velike teleće šnicle,
200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir),
200 g starog kajmaka,
200 g suhog mesa,
1 šolja brašna,
1 šolja prezle,
3 jajeta,
1 šolja ulja,
so, biber.

Priprema:

Šnicle dobro istucite, posolite i pobiberite.

Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.

Rolaovane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.

Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.

Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Mostar: Oduzeta veća količina marihuane

  • Samo vikendom: Iz Sarajeva do Ploča vozom

  • Google Street View stigao u Bosnu i Hercegovinu

  • Pretresa se Vlada FBiH, Policijska akademija FMUP-a, Agencija za državnu službu..

  • NGG Pokret protiv divljih deponija u Stocu: Uklonite otpad s Gorice i Badnja

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab