Grilijaš

35044

Foto: Ilustracija

Sastojci:
250 g pečenih lješnika,
100 g šećera.

Za koru:
4 jaja,
4 kašike šećera,
160 g mljevenog grilijaša,
1 kašika kakaa,
malo rendane kore narandže.

Za fil: 500 ml slatke pavlake.

Priprema:
Otopite šećer na srednje jakoj vatri pa kad dobije zlatnožutu boju, dodajte cijele lješnike. Promiješajte da se lješnici oblože karamelom, pa sve izlijte na pek-papir i kad se dobro ohladi, sameljite u blenderu.

Izmjerite 160 grama za koru, a ostatak ostavite za posipanje i dekoraciju. Za koru umutite jaja sa šećerom, pa umiješajte kakao i grilijaš.

Izlijte u podmazan pleh i ispecite tanju koru. Ohlađenu koru isijecite na manje kocke pa u teglice ili čaše redajte sloj kockica, preko sloj umućene slatke pavlake pa pospite grilijašom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Samo vikendom: Iz Sarajeva do Ploča vozom

  • Google Street View stigao u Bosnu i Hercegovinu

  • Pretresa se Vlada FBiH, Policijska akademija FMUP-a, Agencija za državnu službu..

  • NGG Pokret protiv divljih deponija u Stocu: Uklonite otpad s Gorice i Badnja

  • Tužilaštvo FBiH o akciji u aferi “Spengavanje”: Sumnja na izvršenje više koruptivnih djela

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab