Bezglutenske pogačice

35045

Foto: Ilustracija

Sastojci:
brašno od leblebije,
suhi bosiljak,
lan u zrnu,
himalajska so.

Priprema:
U brašno (dvije čaše od jogurta) sipajte malo manje od kafene kašike soli, dodajte malo vode (oko 150 ml). Treba da dobijete blago gustu smjesu.

Dodajte 1,5 supenu kašiku lana. Promješajte. Ostavite smjesu 5-7 minuta da se blago zgusne.

Smjesu sipajte supenu kašihu u toster i ostavite minut-dva dok ne dobije hljebastu teksturu. Od ove mjere ćete dobiti tri pogačice.

Odlično idu uz sirni namaz, tahini, humus.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Tužilaštvo FBiH o akciji u aferi “Spengavanje”: Sumnja na izvršenje više koruptivnih djela

  • Pješak u Opinama teško povrijeđen, smješten na odjel intenzivne njege

  • Izložba “Ars Aevi Tour” u Mostaru

  • Povrijeđen tridesetosmogodišnjak u Opinama

  • U BiH do vikenda sunčano vrijeme

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab