Kadaif

35062

Foto: Ilustracija

Sastojci:

500 g tjestenine za kadaif,

200 – 300 g mljevenih oraha,

250 g svježeg maslaca,

100 g grožđica,

1 l vode,

700 g šećera,

1 kesica vanilijin šećera,

1 limun,

1 narandža,

1-2 kašike meda.

Priprema:

Veliki dublji pleh podmazati maslacem, poredati sloj kadaifa, posuti orasima, i grožđicama. Tako slagati sve dok se ne utroše orasi, grožđice i tjestenina za kadaif.

Istopljenim vrelim maslacem poprskati kadaif i peći na srednje jakoj temperaturi 15 minuta.
Dok se kadaif peče, skuhati agdu. Nasuti vodu u šerpu, dodati šećer, vanilijin šećer, sok jednog limuna, narandže i med. Kada proključa, kuhati još pet minuta.

Napola pečen kadaif izvaditi iz rerne, zaliti ga vrelom agdom i vratiti u rernu da se peče još 15 minuta.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena