Kupus iz rerne

35072

Foto: Ilustracija

Sastojci:
Manja glavica kupusa,
400 g suhog mesa,
2 deblja komada bijelog hljeba,
2 jaja,
glavica crnog luka,
2 kašike prezli,
lovorov list, n
ekoliko zrna bibera, so.

Priprema:

U Prokuhajte u vodi suho meso s listom lovora i biberom. Izvadite meso, lovor i biber i ostavite da se ohlade. U toj vodi kratko prokuhajte glavicu kupusa, izvadite i ostavite da se prohladi.

U tečnost u kojoj su se kuhale ostale namirnice dodajte hljeb i sačekajte da nabubri. Dodajte isjeckan luk, jaja, so i prezle, sve dobro promiješajte i ubacite kuhano meso s lovorom i biberom.

Prepolovite kupus i stavite u dublji pleh tako da sječena strana bude okrenuta nadole. Razdvojite pažljivo listove kupusa i između njih stavite fil s mesom. Kupus prelijte tečnošću u kojoj se kuhalo meso, poklopite i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena