Ideja za ručak/Burek

35078
Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac
Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.
U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

Nikšić u Mostaru predložio da se tunel Prenj preimenuje u ‘I’

Priština domaćin izložbe o razaranju džamija u Bosni i Hercegovini i na Kosovu

Mostar se oprašta od devetnaestogodišnjeg Dine Marića

Pet hrvatskih stranaka napravilo dogovor: “Snažan politički zaokret”

U Mostaru otvoren prvi Repair Cafe zapadnog Balkana: Promocija cirkularne ekonomije





