Šnicle od lososa

35080

Foto: Ilustracija

Sastojci: 250 g svježeg lososa, 4 kašike putera, 1 mali crveni luk, 4 stabljike celera, 1 mala crvena paprika, 1/2 žute paprike, 1 kašika kapara, 1 šolja prezle, 1/2 šolje majoneze, 2 kašike senfa, 2 velika jaja.

Priprema:

Losos ispecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta. Izdvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U tavi otopite 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja.

Popržite sitno sjeckani luk, celer i paprike. Dodajte kapare, posolite, pobiberite i pustite da se dinsta 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi.

Izmrvite ohlađeni losos, dodajte prezlu, majonezu, senf i jaja. Dodajte smjesu od povrća i dobro promiješajte.

Ostavite u frižideru da se hladi oko pola sata.

Rukama oblikujte 10 šniclica i popržite ih na 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena