Italijanska kajgana

35085

Foto: Ilustracija

Italijanska kajgana je idealna večera za tople dane. Što više stavite začina, to će jelo biti ukusnije.

Sastojci: 3 jaja, kašika maslinovog ulja, paradajz sa pulpom, prstohvat smeđeg šećera, jogurt, 2 čehna bijelog luka s,eckanog, pola glavice crnog luka, crvena paprika. Začini: peršun, ruzmarin, origano.

Priprema:

1. U tavi zagrijati maslinovo ulje, pa dodati sitno isjeckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša.

2. Uz mješanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuhati dok tečnost ne ispari.

3. Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smjesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tavu i na laganoj vatri sprematidok jaja ne budu dovoljno pržena.

4. U dubljoj posudi pomješati jogurt sa bijelim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.

(Mostarski.ba)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • FK Velež stao uz Edu Vehabovića: Njihove uvrede govore samo o njima

  • Džumhur u osmini finala turnira u Atini serije ATP 250

  • Vijeće ministara BiH sutra o uredu glavnog pregovarača i nacrtu budžeta za 2025. godinu

  • PK Velež se iz Trebinja vratio sa osam medalja

  • Rijaset IZ u BiH objavio iznos za odlazak na hadž za 2026. godinu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena