Sataraš

35086

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • FK Velež stao uz Edu Vehabovića: Njihove uvrede govore samo o njima

  • Džumhur u osmini finala turnira u Atini serije ATP 250

  • Vijeće ministara BiH sutra o uredu glavnog pregovarača i nacrtu budžeta za 2025. godinu

  • PK Velež se iz Trebinja vratio sa osam medalja

  • Rijaset IZ u BiH objavio iznos za odlazak na hadž za 2026. godinu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena