Sataraš

35086
Foto: Ilustracija
Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete
Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.
Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…
Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

FK Velež stao uz Edu Vehabovića: Njihove uvrede govore samo o njima

Džumhur u osmini finala turnira u Atini serije ATP 250

Vijeće ministara BiH sutra o uredu glavnog pregovarača i nacrtu budžeta za 2025. godinu

PK Velež se iz Trebinja vratio sa osam medalja

Rijaset IZ u BiH objavio iznos za odlazak na hadž za 2026. godinu





