Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice

Hurmašice
Sastojci za tijesto:
2 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo
Za agdu:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rendu (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
Za to vrijeme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.
Pečene hurmašice zaliti hladnom agdom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju agdu.
Napomena
Agda se po želji može i skuhati.
(Mostarski.ba)

Sa tržišta BiH povučen fen za kosu

SDA: Odluka Sabora o odlaganju otpada u Trgovskoj gori novo je gaženje interesa BiH i njenih građana

Uprava CZ HNK: Odgovornost za evakuaciju na Visočici na Federalnom operativnom centru

“Čuvaš li mi dragu vilo ti kad se Šeher zamagli”: Izložba u čast Halidu Bešliću

Grad Mostar otvara javnu raspravu o izradi izmjena i dopuna regulacionog plana





