Droba

35122

Foto: Ilustracija

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Krimi izbori i predratno stanje u Srbiji

  • Sutra nam se sunce vraća

  • ‘RUKE. Art Bazaar’ u Mostaru okupio male poduzetnike i kreativce iz cijele BiH

  • Ismail Zulfić oborio seniorski evropski rekord

  • Šampita, kraljica kolača

SB Banner 1

■ Povezano

  • Šampita, kraljica kolača

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom

  • Kukuruza – naziv sve govori

  • Đulbastije