Droba

35122

Foto: Ilustracija

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar

  • Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo

  • Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu

  • U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena

  • CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja