Zapečena piletina sa ajvarom

35124

Foto: Ilustracija

Sastojci:

600 gr pilećih grudi

1 praziluk

250 gr tjestenine

70 gr ajvara

100 gr kačkavalja

50 gr maslina

3 jaja

400 ml kisele pavlake

Priprema:

Izdinstajte praziluk pa dodajte bijelo meso, na kraju dodajte masline. U isto vrijeme obarite tjesteninu. Kada je sve gotovo, procijedite i pomiješajte tjesteninu i meso i stavite u nauljen pleh.

Pomiješajte pavlaku, jaja, rendani kačkavalj. Prelijte preko tijesta, promiješajte, i stavite u pekaru da se peče na 200 c – 30-35 minuta. Izvadite i prelijte mješavinom ajvara i pavlake. Dopecite još 5 minuta.

(Mostarski.ba/Hayat)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • 82 godina od dolaska voza spasa u dolinu Neretve

  • Mostar: Temperatura zraka do 23 stepena

  • Bihamk: Neophodan oprez zbog odrona

  • Stručni skup „Stanje i perspektive proizvodnje hrane i obrazovanja u poljoprivredi“ u Mostaru

  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe