Miris i ukus tradicije, kadaif

35126
Sastojci:
500 g tjestenine za kadaif,
200 – 300 g mljevenih oraha,
250 g svježeg maslaca,
100 g grožđica,
1 l vode,
700 g šećera,
1 kesica vanilijin šećera,
1 limun,
1 narandža,
1-2 kašike meda.
Priprema:
Veliki dublji pleh podmazati maslacem, poredati sloj kadaifa, posuti orasima, i grožđicama. Tako slagati sve dok se ne utroše orasi, grožđice i tjestenina za kadaif.
Istopljenim vrelim maslacem poprskati kadaif i peći na srednje jakoj temperaturi 15 minuta.
Dok se kadaif peče, skuhati agdu. Nasuti vodu u šerpu, dodati šećer, vanilijin šećer, sok jednog limuna, narandže i med. Kada proključa, kuhati još pet minuta.
Napola pečen kadaif izvaditi iz rerne, zaliti ga vrelom agdom i vratiti u rernu da se peče još 15 minuta.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ministarstvo obrazovanja HNK: Prekid prijevoza učenika Prve OŠ Stolac rezultat je politike lokalnog nivoa
Predstavljen izvještaj o analizi medijskih natpisa o ženama
SDA Stolac: Gradonačelnik Bošković uskraćuje pravo na prevoz učenicima bošnjačke nacionalnosti
Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na putu Hodbina – Stolac
Sistem obrazovanja mora se prilagoditi dinamičnom tržištu rada