Štrudla od tikve

35143
Foto: Ilustracija
Sastojci:
800 g tikve,
500 g jufki za pitu,
6 kašika šećera,
100 ml ulja,
1 kesica cimeta,
1 kešica vanilin šećera.
Priprema:
Tikvu ogulite, narendajte pa pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
Stavite prvu koru, namažite uljem pa stavite drugu koru. Stavite malo fila i zamotajte.
Stavite u namašćen pleh, a ponavljajte s ostalim korama i filom.
Pospite uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
(Agencije)
Podijeli:

Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića





