Za doručak napravite drobu

35156

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…

Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)

Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.

Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.

(mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Sirija priznala nezavisnost Kosova

  • Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu budžeta institucija BiH za 2025. godinu

  • Udruženje “Dignitet”: Jačanje saradnje institucija u zaštiti žrtava nasilja

  • Američka senatorka Shaheen: Ukidanje sankcija Dodiku je neodgovorno i prerano

  • Ambasadorica Castellani i pukovnik Seragusa razgovarali sa direktorom SIPA-e

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe