Višnjab

35180
Foto: Schreenshot
Višnjab je tradicionalna poslastica koja se često može vidjeti na hercegovačkim trpezama.
To je hladni desert koji se poslužuje u vrelim ljetnim danima.
Stariji kažu da uspješno skida temperaturu.
Sastojci
1200 ml vode
7-8 kašika šećera
7 kašika nešeste ili gustina
200 gr višanja
Vodu i šećer prokuhati te dodati očišćeno voće i kuhati 5 min. Prethodno odvojiti 1 čašu vode i umutiti nešestu ili gustin. U prokuhalu smjesu dodati nešestu ili gustin te ponovo vratiti na šporet i stalno mutiti 2-3 min.
Gotov desert izliti u zdelice (ovo je mjera za 6 zdjleica), rashladiti ga i poslužiti.
(Coolinarica)
Podijeli:

Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

Rotary club Mostar i partneri iz Beča osigurali stipendije za štićenike Dječjeg doma Mostar

Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti




