Tost sa sirom i kimchijem

35188

Foto: Ilustracija

Sastojci:
60 g naribanog sira po želji,
40 g ocijeđenog kimchija,
2 kriške hljeba,
1 kašika majoneze,
1 kašika maslaca.

Priprema:

U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.

Napravite u tavi mjesta i za hljeb podalje od kimchija.

Vanjsku stranu hljeba premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.

Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.

Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku hljeba, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

Poslužite odmah!

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

  • Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

  • Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

  • Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

  • Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe