Zapečena blitva s jajima i sirom

35202

Zapečena blitva s jajima i sirom idealan je obrok ukoliko vodite računa o dnevnoj količini unesenih ugljikohidrata. Lako i brzo se pravi, potrebno je samo sve sastojke sjediniti, izliti u kalup i ispeći. Ukusno, zdravo i nutritivno dobro.

Sastojci
– 3 jaja

– pileća šunka ili suho meso, po želji

– 400 g grčkog jogurta

– mozzarella sir

– jedna veza blitve

– 2 kašike brašna

– prstohvat soli

Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Blitvu operite i nasjeckajte. Blanširajte je kratko i ostavite nekoliko minuta da se ocijedi. Šunku ili suho meso također izrežite na trakice, kao i mozzarella sir. Zatim dobro promiješajte sve sastojke, izlijte u manji, ali dublji pleh za pečenje. Umutite jaja, dodajte brašno i začine i polijte po nasjeckanim sastojcima. Pecite dok ne porumeni, oko 15 do 20 minuta. Kad se ispeče, ostavite da se ohladi pa izrežite na trokutove. Ovako zapečena blitva s jajima i sirom može se poslužiti uz salatu.

(Dnevni avaz)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • BiH dobila prve licencirane potražne pse po međunarodnim standardima

  • Sarajevo: Dodijeljene diplome za 3.547 diplomanata i magistranata

  • Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata iz Fonda ‘Bošnjaci’

  • Hladna fronta stiže u BiH

  • Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

SB Banner 1

■ Povezano

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka