Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem

35204

Foto: Ilustracija

Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa. Sve što ti preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku…

U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodaj so, a začiniti ih možeš i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.

Sastojci:
5 palačinki
1 crvena paprika
1 luk
1 patlidžan
1 tikvica
1 režanj saransaka
400 g pelata
1 kašičica timijana
1 kašičica sjeckanog bosiljka
mozzarella
maslinovo ulje
so, biber

Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk.

Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni saransak i pirjati još pet minuta.

Posoliti i pobiberiti te dodati pelat.

Na kraju ubaciti svježi timijan i bosiljak.

Zagrijte rernu na 200°C. Palačinke filovati, dodati mozzarellu i preklopiti ih.

Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i peći desetak minuta.

Nakon pečenja, palačinke možete preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i saransaka.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bilić (HDZ 1990) traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

  • Izložba ‘AquaArt’ spojila more, umjetnost i mlade u Neumu

  • Najavljen bogat program međunarodne konferencije “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe