Kajgana s tikvom

35208

Foto: Ilustracija

Sastojci:
2 kriške tikve,
4 jaja,
100 g parmezana,
so,
biber,
maslinovo ulje,
sjeckani majdonos (po želji).

Priprema:
Oguljene i očišćene od sjemenki kriški tikve isjeckajte na sitne kockice.

U tavu sipajte kašiku maslinovog ulja, pa zagrijte na srednjoj vatri. Ubacite tikve i pržite dok ne omekša.

Umutite jaja, pa sipajte u tavu i dodajte parmezan. Pržite uz mješanje, pa dodajte so, biber i majdonos. Služite uz pavlaku i dvopek.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • 82 godina od dolaska voza spasa u dolinu Neretve

  • Mostar: Temperatura zraka do 23 stepena

  • Bihamk: Neophodan oprez zbog odrona

  • Stručni skup „Stanje i perspektive proizvodnje hrane i obrazovanja u poljoprivredi“ u Mostaru

  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe