Proteinski hljeb

35209

Foto: Ilustracija

Sastojci:
300 g posnog sira,
100 g mljevenih badema,
100 g usitnjenih lanenih sjemenki,
125 g usitnjenih zobenih pahuljica,
1 kašičica soli,
pola kesice praška za pecivo,
8 bjelanaca,
2 kašike susama,
2 kašike sjemenki tikve,
2 kašike suncokretovih sjemenki.

Priprema:
U dubljoj posudi pomiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i sjemenke.

Dodajte lagano umućena bjelanca i posni sir, pa dobro promiješajte.

Duguljasti kalup za hljeb obložite papirom za pečenje pa stavite smjesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo susamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.

Kad je hljeb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda sijecite.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • 82 godina od dolaska voza spasa u dolinu Neretve

  • Mostar: Temperatura zraka do 23 stepena

  • Bihamk: Neophodan oprez zbog odrona

  • Stručni skup „Stanje i perspektive proizvodnje hrane i obrazovanja u poljoprivredi“ u Mostaru

  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe