Pečeni luk

35215

Sastojci: 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog sirćeta, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovine ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim sirćetom.

Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

  • Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti

  • Mostar: Gradsko vijeće zasjeda u utorak

  • HNK: U protekla 24 sata deset saobraćajnih nesreća

  • Velika porezna kontrola u FBiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac