Begova čorba

35228

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pile,
200 g mrkve,
200 g bamije,
200 g majdonosa,
legir masa.

Priprema:
Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim majdonosom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Utakmice 13. kola WWin lige BiH od petka do nedjelje

  • Zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine 3. i 4. novembra u Sarajevu

  • Skandal u Parlamentu: Ko je prekrio grb i iznio zastave BiH!?

  • Štimac kažnjen sa 5.000 KM i uslovno zbog ustaškog pozdrava

  • Protest zdravstvenih radnika: Bez povećanja koeficijenata nema razgovora

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe