Kus-kus sa povrćem

35238

Foto: Ilustracija

Kus-kus s povrćem idealan je recept za dane kada želite nešto “na brzinu”, a opet zdravo i ukusno.

Za pripremu ovog obroka iskoristite svježe povrće, dodajte mu pripremljeni kus-kus i dovršite omiljenom kombinacijom začina.

Obilje proteina i drugih hranjivih tvari na tanjiru pobrinut će se za vašu probavu, imunitet, mišiće, kožu i kosu, dok uživate u finom obroku.

Sastojci (za 4 osobe):

3 mrkve
2 tikvice
1 glavica crvenog luka
1 crvena paprika
pire od paradajza
150 g kus-kusa
3 dcl vode
sol, biber i drugi začini po želji (bosiljak, origano, kurkuma)
2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja

Priprema:

Prokuhajte vodu sa solju, maknite s vatre i dodajte kus-kus te ostavite stajati oko 5 minuta, dok se voda ne upije.
Dodajte kašiku ulja i vratite na vatru, miješajući još 2-3 minute, pazeći da se zrna odvajaju.
U drugoj posudi na ulju prodinstajte povrće – luk, tikvice, papriku i mrkvu.
Dodajte sos od paradajza i začine, te ostavite još koju minutu na vatri, lagano miješajući.

Na kraju pomiješajte kus-kus i povrće.

Napomena:

Prilikom pripreme kus-kusa, pridržavajte se uputstva s ambalaže proizvoda – instant kus-kus brže će biti gotov u odnosu na druge vrste.

Prijatno

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe